BONVIURE 
      
      EDITORIAL PIOLET
      Si et registres podràs rebre al teu correu el butlletí de senderisme
Inici Directori Catàleg Agenda Revista Territori Enllaços Extranet
> Territori > Llistat/Cercador > Maresme (Comarca)
16/10/2021 Iniciar sessió Registrar-me es català en


Cerca un nom (o part del nom) d'un territori

Maresme (Comarca) - Fitxa Geogràfica de Senderisme
Imatge:
Origen: wikipedia
Llicencia d'ús: GNU-GFDL
Nom
Maresme
Tipus de territori
Comarca
Ubicació administrativa
Espanya
    Catalunya
        Barcelona
Arbre de Relacions
Allotjaments
publicacions
Descripció detallada També en altres idiomes:
Comarca litoral que s'estén entre Barcelona i la Costa Brava, estreta franja als vessants i als peus de les muntanyes de la serralada Litoral —serres de Sant Mateu, del Corredor i de Montnegre (les dues darreres formen un parc natural)— de platges llargues i sorrenques on aflueixen una sèrie de rieres formades a les muntanyes esmentades. Mataró n'és la capital i comprèn poblacions amb molta personalitat i vitalitat: Arenys de Mar, Calella, el Masnou, Premià de Mar, Vilassar de Mar, entre d'altres.

La clara unitat geogràfica de la comarca no es correspon amb la seva història: el sector des de Montgat a Caldes d'Estrac (Baix Maresme) formà part des de l'edat mitjana de la diòcesi, comtat i vegueria de Barcelona, mentre que el sector d'Arenys de Mar a Tordera (Alt Maresme) ho féu de la diòcesi, comtat i vegueria de Girona. El perill de pirates féu que les poblacions antigues fossin apartades de la costa (anomenades de Dalt o de Munt), mentre que els antics barris pescadors es van convertir des del s. XVIII en nuclis importants. L'economia havia estat tradicionalment de base agrícola (horta, flors), marinera (pesca i navegació) i la industrialització hi tingué gran incidència (especialment tèxtil).

Però els darrers decennis ha esdevingut —per la benignitat del clima i la bellesa del paisatge i també la proximitat amb Barcelona— una comarca eminentment turística, especialment a l'Alt Maresme (Calella, Pineda, Malgrat, Arenys de Mar), i residencial per la proximitat de Barcelona, especialment al Baix Maresme. Aquesta comarca disposa d'una bona infraestructura turística (hotels, càmpings, ports esportius,golf, etc).


Descripció - Autor: webmaster
Origen: wikipedia
Llicencia d'ús: GNU-GFDL

Fes-te voluntari per editar la descripció, mapa o imatges d'aquesta fitxa.  

   


      PEUDEGAT

Inici | Qui som? | Nota Legal | Contacta amb nosaltres | Publicitat
Excepte a on s'indiqui, el contingut d'aquest lloc web està protegit amb una llicència Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2021