BONVIURE 
      
      EDITORIAL PIOLET
      Regístrate y podrás suscribirte al boletín de senderismo
Inicio Directorio Catálogo Agenda Revista Territorio Enlaces Extranet
> Revista > Listado > Artículo
16/10/2021 Iniciar sesión Registrarme español ca en


      EQUIP D'ACTIVITATS AMBIENTALS - 2020

Revista - Propuestas (Propuestas de actividades de empresas y entidades)
PER SETMANA SANTA DESCOBREIX LES MUNTANYES DEL BAIX MAESTRAT
EditorJosep Abelló Ribera
Fecha13/03/2015

La Tinença de Benifassà està inclosa dintre de la comarca del Baix Maestrat. Constitueix un territori muntanyós irrepetible per la seva valuosa composició orogràfica, hidrogràfica, de flora i vegetació. Hi podem trobar gran quantitat d’interessants punts panoràmics.

EXCURSIONS-SETMANA-SANTA-15

La humanització d’aquest indret en temps passats ens ha llegat un ric patrimoni etnogràfic i històric, harmoniosament articulat amb els elements naturals. Aquest fet ha configurat un paisatge cultural de gran singularitat amb un excepcional estat de conservació.

EXCURSIONS-SETMANA-SANTA-21 EXCURSIONS-SETMANA-SANTA-19

La Tinença té uns paisatges de muntanya molt originals que captiven. Uns paisatges fascinants que cal recórrer amb l’ànima i els sentits ben oberts. Amb les propostes que us oferim caminarem per senders que en altres temps foren utilitzats per la gent de la muntanya i coneixerem bells indrets envoltats d’una natura plena d’esplendor.

EXCURSIONS-SETMANA-SANTA-17-2

Informació detallada dels itineraris:

Dijous 02-04-15 Poblets i indrets idíl·lics de la Tinença
El medi natural de la Tinença ha estat modelat pels homes i dones que han poblat aquestes muntanyes durant segles. El seu tenaç treball de subsistència en un medi sovint hostil, ens ha llegat un paisatge humanitzat amb un amplíssim patrimoni historicocultural.
Us proposem una ruta en cotxe amb caminades curtes per tal de descobrir llocs interessants i poblets encantadors. Coneixerem la seva història i tradicions. També assaborirem la gastronomia de la Tinença.

Divendres 03-04-15 Cim d’en Canader Itinerari circular per pujar al segon cim més elevat dels Ports (1.393 m) després del cim del Caro (1.448 m). Situat a la confluència de terres aragoneses amb valencianes esdevé una bona talaia des d’on es pot albirar l’enorme extensió dels Ports. El recorregut parteix del petit poble del Boixar i s’endinsa per boscos i muntanyes. D’altra banda ens permet descobrir antigues masades ubicades a 1.200 metres d’altitud i envoltades d’espectaculars paisatges.
Distància: 18 km. Desnivells: +670 -670

Dissabte 04-04-15 La serra de la Creu L’estructura de poblament de la Tinença combina masos, llogarrets i pobles. La construcció de masos formem part d’una estratègia que ve de lluny per tal d’habitar la muntanya mediterrània. Aquest sistema va ser desenvolupat per la societat tradicional que va emprar un model econòmic que combinava l’agricultura, la ramaderia i els recursos del bosc. Aquesta excursió circular transcorre per senders enlairats i antics camins ramaders que travessen la serra de la Creu. Durant el trajecte es van descobrint antigues grans masades disseminades per la muntanya.
Distància: 17 km. Desnivells: +470 -470

Diumenge 05-04-15 Cim dels Tres Reis Ascensió a un dels cims més emblemàtics dels Ports. En aquest punt elevat conflueixen Aragó, País València i Catalunya. La panoràmica que ens ofereix es tan extensa que permet tenir una visió de conjunt dels Ports con a nexe d’unió amb el Sistema Ibèric. Entre d’altres coses us explicarem una història llegendària del segle XI la qual relata que en aquest punt fronterer es reunien els tres reis àrabs que posseïen les terres de Saragossa, Tortosa i València.
Distància: 11 km. Desnivells: +340 -340

  Haz clic en la imagen que quieres ver      BONVIURE

Inicio | ¿Quienes somos? | Nota Legal | Contacta con nosotros | Publicidad
Excepto donde se indique, el contenido de este sitio web está protegido por una licencia Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2021