PEUDEGAT
      
      EDITORIAL PIOLET
      Si et registres podràs rebre al teu correu el butlletí de senderisme
Inici Directori Catàleg Agenda Revista Territori Enllaços Extranet
> Revista > Llistat > Article
18/10/2021 Iniciar sessió Registrar-me es català en


      CORDADA

Revista - Àlbum de fotos (Les imatges de les excursions dels lectors)
Bunyola - sa Comuna - so´n Pou - Sta.Maria. - (07/10/07)
EditorBiel Duran i Salom
Data09/10/2007
Participants : 13 persones.
4 cotxes : Tolo, Diego, Luciano i Biel.

Sortim de Bunyola i anam a cercar el carrer d´Orient, fa una pujadeta, tot d´una giram a la dreta pel carreró de sa Comuna i començam una forta pujada per les escales d´aquest carreró que ens farà suar.
 Al final de les darreres cases del poble trobam un caminoi empedrat que aviat enllaça amb un altre de carro i que ens durà fins a un creuer, agafam el camí de ferradura de l´esquerra, que es diu del Grau, (el de la dreta du a la pista per vehicles de la Comuna).
 Seguim pujant i aviat trobarem un gran forn de calç, després del qual el camí comença a enfilar-se de valent amb un grapat de revolts. Un poc més amunt el camí se suavitza i ens desviam a l´esquerra, per un caminoi que va a un mirador, anomenat de la Màquina Vella (aquí hi va haver una espècie de funicular utilitzat per transportar feixos de llenya).
Aviat l´itinerari es converteix en camí de carro i ens endinsam dins el comellar d´en Cupí, ombrívol i amb abundants alzines. Després topam un altre creuer i voltam a la dreta (recte aniríem als Penyals d´Honor), el camí s´aplana i ens condueix en pocs minuts a la pista o carretera de la Comuna (ja que és apte per a vehicles), i així arribam a l´àrea recreativa de cas Garriguer, on descansam una mica.
Continuam, el camí fa un pronunciat revolt a la dreta i veim una barrera de fusta que es pot salvar per ambdós costats. Anam recte i aviat trobam una desviació més estreta a l´esquerra (marcada amb pintura taronja), en realitat és una drecera del camí més ample, amb el qual tornam a enllaçar més amunt. Ja dins aquest camí ample trobam una desviació a la dreta que no hem d´agafar.
Un poc més envant tornam a veure pintura taronja a la dreta, d´on surt un caminoi que comença a baixar cap al torrent de Coanegra. El camí a mesura que anam davallant va fent revolts i està reforçat per uns marges de pedra seca molt ben conservats. El camí es fa més llarg del que sembla en un principi.
Finalment arribam al llit del torrent de Coanegra, on just darrere hi ha una barrera metàl·lica que se supera fàcilment, d´aquesta manera hem enllaçat amb el camí que ve d´Orient (a l´esquerra) i que va en direcció a Santa Maria del Camí (a la dreta).
A uns minuts veim les cases de so´n Pou (famoses per l´Avenc que hi ha dins la seva propietat), que passam per l´esquerra. Un poc més envant arribarem a les cases de so´n Roig i seguidament passarem per l´aqüeducte de les Tres Boques (dels temps dels àrabs) i camina, caminaràs passarem per les cases de so n´Oliver on un poc després toparem la barrera de ferro que té un pas per als senderistes i on s´acaba l´excursió.
  Fes clic en la imatge que vols veure
El camí escalonat i empedrat surt de dins Bunyola.
No és un talaiot, és un forn de calç.
El penyal d'Honor des del mirador de la Màquina Vella.
Un descans a cas Garriguer.
De cas Garriguer surt un camí a l'esquerra.
Drecera del camí gran.
Els marges reforcen el camí tot l'itinerari.
Barrera vora so'n Pou, on acaba el camí de la comuna.
Les cases de so'n Pou.
Les cases de so'n Roig.
Aqüeducte de les Tres Boques.
Barrera que tanca l'accés als vehicles a so n'Oliver.


      ACAMINAR TRAVEL

Inici | Qui som? | Nota Legal | Contacta amb nosaltres | Publicitat
Excepte a on s'indiqui, el contingut d'aquest lloc web està protegit amb una llicència Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2021