ACAMINAR TRAVEL 
      
      ACAMINAR TRAVEL
      Si et registres podràs rebre al teu correu el butlletí de senderisme
Inici Directori Catàleg Agenda Revista Territori Enllaços Extranet
> Revista > Llistat > Article
11/05/2021 Iniciar sessió Registrar-me es català en


   ACAMINAR TRAVEL

Revista - Cròniques (Cròniques d`excursions i recomanacions d`itineraris)
02 El Camí de Núria.- de Castellgalí a Navarcles
EditorCarlos Baijet Torrents
Data10/03/2013

Sortim de Castellgalí fins a creuar la C-55 per sobre elpont. Haurem de seguir les marques blanques i blaves que son del "Camí dela Llum" que va de Manresa a Montserrat. El camí va en direcció est com siseguís el curs del riu però aviat canvia a nord fins creuar per sobre les viesdel tren (Renfe-Manresa).Ens trobem un primer mas, que se´n diu Can Font.

Seguim en direcció nord fent una lleugera pujada i derivantlleument a la dreta. Aquest camí forma part de l´antic camí ral de Manresa aBarcelona.

Les marques blaves i blanques es desvien a l´esquerra endirecció Manresa, nosaltres seguirem pel mateix camí tot recte seguint ara elcamí indicat amb pals que va de St. Pere de Rodes a Montserrat i que forma partde la xarxa de Camins de St. Jaume de Catalunya.

Seguirem per la pista ample deixant enrere la planta decompostatge de Manresa. Veurem una bifurcació del camí, seguint per la dretaanirem per la part "empedrada" del camí ral, per l´esquerra es fa unaavançada que tampoc és molt significativa i és de pendent més pronunciada. Ladirecció del camí fa un gir de 360º passant d´un rumb sud-est (140º) a unnord-oest (320º).

Arribarem al turó del Pont Foradat (altitud de 325 mt) i desd´aquí ja veiem tota la plana del Bages. Baixem fins a trobar la cruïlla amb lacarretera de Viladordis (Manresa) al Pont de Vilomara. Creuem la carretera iseguim per la pista de terra direcció al Santuari de la Salut.

Darrera del Santuari trobarem una indicació per anar cap elcementiri, aprofitem aquest camí que ens permetrà travesar l´autopista per unpont elevat i seguirem per un corriol paral·lel i amb forta baixada finsarribar al torrent de Viladordis. Un cop sortim de nou a una pista ample, girema la dreta, direcció sud-est sempre per la pista ample, deixarem una pista al´esquerra tancada per una valla i seguim per la dreta fins arribar a l´alçadadel riu Llobregat. Tenim un petit mirador des d´on podrem contemplar elsconeguts Tres Salts del Llobregat i una mica més lluny una construcció de 7Tines on antigament s´hi feia el vi que conreava en aquelles mateixes terres.

Un cop agafem el curs del riu Llobregat anirem remuntant perla seva riba dreta. Passarem pel costat del Canal de la Mina i la Resclosa delLlobregat que regula el volum d´aigua. Més endavant en un revolt ens trobareml´aiguabarreig del riu d´Or (que passa per Santpedor) i el Llobregat.

El camí no té pèrdua, seguint el riu arribarem primer alPont de les Generes, la masia es veu a l´altre banda del riu i arribaremfinalment a St. Benet de Bages, convertit avui en dia en el complex Món St.Benet.

Hi podreu visitar el Monestir de St. Benet, la FundacióAlícia i fer una paradeta a la botiga dels records. Just al davant ens quedaNavarcles, seguint per la carretera que surt del Parking a mà dreta haurem decreuar un pont sobre el Llobregat i pel carrer del Monestir sortirem al centrede la Vila.

  Fes clic en la imatge que vols veure
Manresa des del Camí ral
Cami de St. Jaume
Santuari de la Salut
Cami ral de Manresa a Barcelona
Sant Benet de Bages


      PEUDEGAT

Inici | Qui som? | Nota Legal | Contacta amb nosaltres | Publicitat
Excepte a on s'indiqui, el contingut d'aquest lloc web està protegit amb una llicència Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018