BONVIURE 
      
      ACAMINAR TRAVEL
      Si et registres podràs rebre al teu correu el butlletí de senderisme
Inici Directori Catàleg Agenda Revista Territori Enllaços Extranet
> Revista > Llistat > Article
28/05/2020 Iniciar sessió Registrar-me es català en


   ACAMINAR TRAVEL

Revista - Propostes (Propostes d`activitats d`empreses i entitats)
VALL D´ARAN/VALL DE TORAN JULIOL I AGOST
EditorQuim Fita
Data23/05/2012

Del 23 al 28 de Juliol i del 20 al 25 d’Agost (de dilluns a dissabte)

PREU: 440€. Grup màxim de 10 persones !  Al pot petit hi ha la bona confitura…

La Vall d´Aran és una vall exhuberant i de característiques diferents a d’ altres més properes, ja que es troba a la vessant atlàntica dels Pirineus.  La Vall de Toran, és la part  menys freqüentada,  tocant a França, i és un territori que ens permet conèixer i ens mostra  uns trets d´identitat molt autèntics.

Aquest estiu  us proposem conèixer  aquesta zona, fresca i propera, amb sis itineraris per descobrir valls, rius, pobles i llacs d’aquest preciat territòri del nord de Catalunya. Tota una experiència prop de casa.


___________________________________________________________

Itinerari 1:Vall de Toran: de Porcingles al refugi Hera Honeria- Porcingles

L´afluència Atlàntica es reflecteix amb tota la seva esplendor en aquesta vall situada en l´extrem nord de l´Aran, poc abans d´arribar a la frontera amb França. El bosc es mostra exuberant i impregna de frescor al seu visitant. Destaca al llarg de la vall, la gran adaptació dels petits nuclis habitats amb l´entorn natural, que es transporta a una altre època.

Desnivell: 400m – Distància: 11Kms – Durada aproximada: 6 h

Itinerari 2: Vall d´Aran. Ruta dels 7 Pobles

L´excursió proposada ens porta la major part del recorregut per la solana de la vall,on descobrirem l’espès i frondós bosc de roures d´Artigaus. Petits camins que porten a paisatges sorprenents que es succeeixen en aquest entorn, on el caminant pot recórrer pobles que mantenen intacte tot el seuencant.

Desnivell: 600m.- Distància:13,5 kms -Durada aproximada: 6,30 h

Itinerari 3: Volta als llacs de Colomers.P.N.d´Aigües Tortes

Entrant al Parcper l´accés de Banhs de Tredós, agafarem un taxi que ens aproparàa l´inici de l´excursió. Ruta de caràcter alpí en ple ParcNacional, successió de llacs d´alta muntanya de gran bellesa, per unitinerari que per les seves característiques és apta per a tos elscaminants.

Desnivell: 650 m. -Distància: 11 kms.- Durada aproximada: 6 h.

Itinerari 4:Rere els signes del temps, Les- Bausen-Les

L´itinerari passa per terres de pasturatge, entre murs i bordes, que apareixen a recòndits paratges i fan recordar la vida d´antany a la vall. Elcamí transcorre entre vells i frondosos boscos de vegetació molt variada. El “Guarderer de Vernet” ens sorprendrà per l’excel.lent panoràmica sobre el Baish Aran. El peculiar poble de Baussen per on sembla que no transcorre el temps, mereix una visita i un descans. A la tornada gaudirem d´un passeig pels magnífics prats d´Era Llana de Les.

Desnivell:450m.- Distància: 8Km aprox. -Durada aproximada: 5h

Itinerari 5:Estany Long de Liat

Si encara queda un indret verge, solitari, inhòspit i salvatge a laVall d´Aran, es sens dubte aquest estany. A cavall entre les capçaleres de les valls de Torán i Varradós, les antigues mines de liti (avui dia inactives), fan d´aquest indret de difícil accés motoritzat, una mostra d´intel.ligents medis de transport del mineralque extreien. Itinerari lineal, anem i tornem pel mateix camí.

Desnivell: 650 m.- Distància: 13,5 Km. Aprox. -Durada aproximada: 7 h

Itinerari 6:Un passeig acompanyats del riu Garona

L´itinerari ens permet visitar els pobles de la part alta de l´Aran. Començarem l’excursió a Casarilh, des d’on pujarem a Garòs i remuntarem el Garona fins al poble de Gessa. El recorregut sorprent no només pels pobles que anirem trobant, si-no també per la magnífica vista del massís de la Maladeta. Des d´el poble de Gessa creuarem el Garona, i retorn per l´altre riba del riu fins a Casarilh.

Desnivell:300m.- Distància:11Km aprox. -Durada aproximada:6 h

RESERVA JA LA TEVA PLAÇA!!!      HOTEL PARIS ANDORRA

Inici | Qui som? | Nota Legal | Contacta amb nosaltres | Publicitat
Excepte a on s'indiqui, el contingut d'aquest lloc web està protegit amb una llicència Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018