GIROGUIES
    
      BONVIURE
      Register and you will receive our hikers newsletter
Home Directory Catalogue Agenda Magazine Territory Links Extranet
> Directory > Spain > Catalonia > Gerona > GIROGUIES SENDERISME
26/09/2021 Login Register es ca english

TRESORS D’ARMÈNIA I ARTSAKH - ALT KARABAGH (12 DIES)
Title: TRESORS D’ARMÈNIA I ARTSAKH - ALT KARABAGH (12 DIES)
Type of Product: Journeys and Trekking  [?]
Languages: Catalan
Type: Guided [?]
Duration: Holidays 
  12 days of travel
Level: Medium  (**)
   Technical difficulty:   Moderate [?]
   Effort:   Moderate [?]
Accomodation: Hostal, Hotel
Transport: Private bus, Airplane
Environment: Hills, Mountains, Villages / towns
Interest: Sporting, Tourism, Nature, Sightseeing, Cultural, Adventure, Food, Social, Health, Other
Users: Couples, Group of friends, Singles, Families, Seniors
Enlarge image

Info and bookings
972 303 886
665 033 983
Contact GIROGUIES SENDERISME
Dates and prices:
18/09/2019-29/09/2019
1085 €
grup de 15 a 20 persones
1145 €
grup de 10 a 14 persones
1185 €
grup de 6 a 9 persones
1295 €
grup de 4 a 5 persones
Description
Armènia és una antiga república soviètica que té les seves arrels en una de les més antigues civilitzacions del món. Cultural, històricament i políticament, Armènia es considera com a part d´Europa, però, la seva localització en el Caucas meridional la situa en una suposada frontera imaginària entre Europa i Àsia: La Transcaucàsia, zona al sud-oest de Rússia, entre el mar Negre i el mar Caspi. L´Armènia moderna ocupa part de l´Armènia històrica, el centre estava a la vall del riu Araks i la regió al voltant del llac Van a Turquia. El terreny armeni és principalment muntanyós. Cap punt del país està per sota dels 400 metres per sobre del nivell del mar.

La República d´Artsakh (també anomenada República de l´Alt Karabagh o de Nagorno-Karabakh) és un estat situat a la Transcaucàsia, que només ha estat reconegut per altres tres estats no reconeguts per les Nacions Unides. Abkhàzia, Ossètia del Sud i Transnístria.

El nom de Karabagh deriva del turc i el persa, que significa "Jardí Negre" de manera literal i va ser utilitzat des del segle XIII per fonts georgianes i perses per a referir al principat armeni que molt historiadors moderns coneixen amb el nom de Regne d´Artsakh o Principat de Khachen.

Itinerari:

Dia 1: Sortida del vol cap a Armènia.

Dia 2: Arribada – Passeig per la ciutat – Museu d´Història – Tsitsernakaberd
Recollida a l´aeroport i trasllat a l´hotel.
Començarem passejant per Yerevan explorant els racons amagats d´aquesta ciutat meravellosa. Edificis espectaculars, cuidades places, amples avingudes plenes de cafès, restaurants i botigues. Visitarem el Museu d´Història, ubicat a la plaça de la República de Yerevan, que és un monument històric molt important fundat el 1920. S´hi mostren objectes i obres vitals que representen la història d´Armènia des de les edats més remotes fins al dia d´avui.
Després dinar de benvinguda en restaurant local.
Seguirem amb la visita al Memorial de Tsitsernakaberd per conèixer la història d´Armènia i visita al museu del Genocidi construït en memòria de les víctimes del Genocidi Armeni.
Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i dinar).

Dia 3: Yerevan - Gueghard - Garni - Yerevan
Després d´esmorzar anirem fins al monestir de Gueghard, un dels monuments més famosos d´Armènia. Es coneix també com "Ayrivank" que significa "església llaurada a la roca". El monestir de Gueghard és Patrimoni Mundial de la UNESCO. Començarem la nostra caminada per la vall del riu Azat, veurem de lluny les ruïnes del monestir d´Havuts Tar i ja de baixada arribarem a l´anomenada ´simfonia de pedres´ una colada basàltica amb espectaculars columnes que semblen tubs d´òrgue.
Dinar en un restaurant local. Acabarem la jornada visitant el temple pagà de Garni (segle I AC) que va ser dedicat al déu del sol Mihr i és l´únic temple pagà conservat a la regió del Caucas.
Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i dinar) – 4 h de senderisme, +165 m, -430 m de desnivell.

Dia 4: Yerevan - Jor Virap - Noravank – Zorats Karer - Goris
En aquesta jornada descobrirem tresors històrics a la regió de l´Ararat, visitant el monestir de Jor Virap (s. VII). Aquest monestir està situat molt a prop de la muntanya bíblica de l´Ararat i al costat de Turquia. Aquest és un punt de confluència entre dues religions, Cristianisme i Islam. Grans extensions muntanyoses, valls exuberants, gorges impressionants i coves misterioses. És la província de Vayots Dzor, que descobrirem en aquesta jornada i visitarem l´espectacular complex monàstic de Noravank, construït durant els segles XII-XIV, envoltat de muntanyes rogenques. Deixant la província de Vayots Dzor, ens dirigirem cap a Goris, "ciutat dels vents", però abans passarem per Zorats Karer o Karahunj, considerat l´Stonehenge armeni. Considerat l´observatori astronòmic més antic del món (IV mil·lenni AC) i on es feien servir forats a les pedres per l´observació dels astres.
Nit en hotel a Goris. PC

Dia 5: Goris - Khndzoresk - Tatev – Stepanakert
La regió de Siunia ofereix unes rutes de senderisme fantàstiques. Camins dins un congost ple de coves excavades a la roca en el poble de Khndzoresk. Seguirem cap al complex monàstic de Tatev, on hi arribarem pujant a un telefèric que travessa la vall.
Des d´aquí seguirem el nostre viatge cap a Nagorno Karabaj fins a arribar a Stepanakert, la capital de Karabaj.
Nit en hotel a Stepanakert. PC – 2,5 h de senderisme. +210 m, -100 m de desnivell.

Dia 6: Stepanakert – Shushi – Sendero a la Garganta de Hunot – Stepanakert
Després d´esmorzar ens dirigirem a la ciutat de Shushi, on estan situades la fortalesa de Shushi i la Catedral de Ghazanchetsots. Shushi ha estat el centre cultural de Nagorno Karabakh fins al segle XX. Encara que actualment la ciutat està semi derruïda, s´ha declarat com reserva històrica i cultural pel govern de Nagorno Karabakh. Després farem una caminada per l´engorjat d´Hunot, on podreu gaudir de la natura en tots els sentits.
Sopar i allotjament a Stepanakert. PC – 2 h de senderisme. +200 m, -200 m de desnivell.

Dia 7: Stepanakert – Gandzasar – Dadivank – Noraduz - Sevan
Avui visitarem el monestir de Gandzasar (en armeni significa muntanya del Tresor) del segle XIII - un dels monuments més famosos i valuosos de Nagorno Karabakh. El monestir és una joia de l´arquitectura Armènia medieval. Després anirem al monestir Dadivank (segle I) que està situat a la regió de Martakert, envoltat de boscos densos. Es va fundar al segle I, i els edificis actuals pertanyen als segles XII - XIII. Després anirem al cementiri medieval de Noraduz on hi ha la concentració de khachkars («creu de pedra») més gran d´Armènia. Arribarem al llac de Sevan, que és el llac d´aigua dolça d´alta muntanya més gran a la regió del Caucas. A la península de Sevan està situat el monestir Sevanavank - fundat per Gregori l´Il·luminador al 305.
Sopar i allotjament a Sevan. PC

Dia 8: Sevan – Llacs Parz i Gosh - Goshavank - Dilijan
A primer hora visitarem el monestir de Sevanavank i després seguirem cap a l´anomenada Suïssa Armènia. Aquesta regió ha estat beneïda per la naturalesa amb densos boscos, un dels quals és el Parc Nacional de Dilijan. Avui caminarem per un paisatge agrícola i forestal molt harmònic i ben conservat, un sender des del Llac Parz cap al llac Gosh i que continua en mig de boscos caducifolis i clarianes conreades per arribar al complex monàstic de Goshavank. Es troba al cor del bosc de Dilijan i va ser fundat en el segle XII per l´acadèmic, legislador, clergue i mestre armeni Mkhitar Gosh.
Nit en hotel a Dilijan. PC - 5 h de senderisme. +520 m, -620 m de desnivell.

Dia 9: Dilijan - Aghavnavank – Vernissage
Després d´esmorzar tenim una caminada pel Parc Nacional de Dilijan, ens desplaçarem al poblet de Getik on surt un camí que ens endinsa en un bosc de teixos centenaris. Dinarem a Dilijan i a la tarda visitarem un mercat d´art i artesania a l´aire lliure conegut com a "Vernisage"
Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i dinar) – 3 h de senderisme, +280 m, -280 m de desnivell.

Dia 10: Yerevan / pic sud de l´Aragats o mont Hatis / Yerevan
Per aquest dia tenim 2 opcions en funció de la meteorologia:
a) Transport fins al llac Kari (3.200 m) on començarem a pujar al pic sud de l´Aragats (3.888 m). Aquesta muntanya, amb els seus 4 cims, té un cràter de profunditat de 400 m, un dels més grans del món. 5,30 h de senderisme. +720 m, -720 m de desnivell.
b) Transport fins a la base del mont Hatis per pujar aquest antic volcà de 2.530 m que ens ofereix unes vistes excepcionals dels paisatges de prats alpins on a l´estiu trobem els ramaders armenis. 6 h de senderisme. +985 m, -985 m de desnivell.
Nit en hotel a Yerevan. MP (esmorzar i sopar).

Dia 11: Matenadaran - Echmiadzín o Hripsimé - Zvartnots
Avui començarem pel famós Matenadaran, un dels dipòsits de manuscrits més grans del planeta, que conté documents antics no només d´Armènia sinó també d´arreu del món. És un tresor nacional, que representa la riquesa de la cultura i la història d´Armènia. Es va inaugurar l´1 de març de 1959 i emmagatzema aproximadament 17.000 manuscrits antics i més de 100.000 documents d´arxiu antics.
Després visitarem la Santa Seu d´Echmiadzín, seu de l´església apostòlica armènia. La catedral d´Echmiadzín, l´edifici cristià més antic d´Armènia, va ser construïda l´any 303 i és arquitectònicament parlant un dels edificis més excepcionals del segle IV. En el cas que encara estigués en obres visitarem l´església de Santa Hripsimé, que també va ser declarada Patrimoni de la Humanitat. Dinar en un restaurant local. A continuació visitarem el temple de Zvartnots, construït el segle VII. Els dos monuments són Patrimoni Mundial de la UNESCO.
Sopar de comiat en un restaurant on podrem gaudir de cants i balls folklòrics.
Nit en hotel a Yerevan. PC

Dia 12: Trasllat a l´aeroport per embarcar en el vol de tornada.

Durada: Més d´una setmana

Tipus: Senderisme en grup, Activitats per a famílies i amics, Rutes temàtiques, Rutes Culturals

Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700m

Preus:

Per a grups de 15 a 20 persones: 1.085 €
Per a grups de 10 a 14 persones: 1.135 €
Per a grups de 6 a 9 persones: 1.185 €
Per a grups de 4 a 5 persones: 1.295 €
Per a grups de 2 a 3 persones: 1.735 €

Suplement habitació individual: 190 €

Què inclou:

- Guia de Giroguies des de Barcelona si el grup arriba a les 15 persones.
- Guia local de parla castellana durant tot el programa.
- Allotjaments en hotels amb habitacions dobles amb bany: 6 nits a Erevan, 1 nit a Goris, 2 nits a Stepanakert, 1 nit a Sevan i 1 nit a Dilijan.
- Àpats especificats en el programa: tots els esmorzars, 9 dinars i 7 sopars.
- Trasllats interiors segons el programa en vehicle còmode.
- Entrades als llocs i monuments especificats en el programa.
- Demostració d´elaboració de "lavash" a Garni.
- Totes les taxes.
- 2 ampolles d´aigua mineral cada dia per persona.

No inclou:

- Vols.
- Begudes alcohòliques.
- Assegurança de viatge.
- Propines.

A tenir en compte:

És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d´assistència en viatge, tipus RACC o d´altres companyies que ofereixen aquest servei. No n´hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s´hagués de quedar més dies allà, o bé s´ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s´ha de tenir aquest risc cobert.

Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.
Information updated by GIROGUIES SENDERISME at 24/12/2019Home | Who we are? | Legal notice | Contact | Publicitat
Except as otherwise noted, original content of this website is licensed under a License Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2021