A CAMINAR TRAVEL
    
      BONVIURE
      Register and you will receive our hikers newsletter
Home Directory Catalogue Agenda Magazine Territory Links Extranet
> Directory > Spain > Catalonia > Gerona > ACAMINAR TRAVEL
20/09/2021 Login Register es ca english

Trekking al Tien Shan - Kirguistan
Title: Trekking al Tien Shan - Kirguistan
Type of Product: Journeys and Trekking  [?]
Languages: Catalan, Spanish
Type: Guided [?]
Duration: Holidays 
  15 days of travel
Level: Medium  (**)
   Effort:   Moderate [?]
destination: Kirguistan
Accomodation: Camping, Hotel
Transport: Private bus, Airplane
Environment: Hills, Villages / towns
Interest: Nature, Sightseeing, Cultural, Social, Health
Users: Couples, Group of friends, Singles, Families, Seniors
persons: minimum=10 maximum=16
Enlarge image

Info and bookings
972528971
636490831
Contact ACAMINAR TRAVEL
Dates and prices:
17/08/2022-31/08/2022
(Inclou els vols i pensió completa)
Please inquire
Description
El trekking a les valls de Terskei Ala Too és una bona oportunitat per gaudir dels més bonics paisatges del Tien Shan o també anomenades Muntanyes Celestials al bell mig d´Àsia.

Podrem caminar per unes valls molt alpines al costat de majestuoses parets de cims de 5 mil metres, com són els pics Oguz Bachi, Karakol, Palatka. Aquests cims eren els camps d´entrenament dels alpinistes rusos a l´època de la Unió Soviètica.

Podrem caminar còmodament sense pes, doncs disposarem de portejadors que ens portaran l´equipatge. També tindrem cuiners a cada campament que ens faran un bon menjar.

PUNTS FORTS:

- La guia: és una noia nascuda a Kyrgyztan que fa més de 10 anys que viu a Catalunya, parla català, kirguis, rus, anglès. Us podrà transmetre de primera mà tota la cultura i màgia d´aquest pais
- Recorregut al bell mig d´Àsia en llocs poc freqüentats i on a l´estiu només hi trobarem els pastors nòmades.
- Visió de cims de més de 5000m (Oguz Bashi 5165m, Karakol 5216m)
- Pas pels colls de Telety 3800m i Ala Kol 3800m amb vistes precioses del Tien Shan
- Descoberta de cultures diferents a l´Àsia Central
- Gaudir dels banys termals de la preciosa vall d´Altyn Arashan
- Poder fer un trekking còmode, amb la motxilla petita i sense pes.

ITINERARI:

Dia 1: Vol Barcelona - Bishkek
Sortida del vol de Barcelona a Bishkek via Estambul

Dia 2: Bishkek - Llac Issyk Kul
Esmorzar a l’hotel. Trasllat al llac Issyk Kul. Pel camí passarem per la Torre de Buranà, propera a la ciutat de Tokmok. Farem un visita a aquest almenar que fou construït en el que era l’antiga ciutat de Balasagun, que existí els segles X-XII dC. Dinar en ruta. Després prosseguim la ruta fins arribar a la població de Cholpon-Atà, a la riba del llac Issyk-Kul, a on farem una visita a uns Petròglífs. Després, acabarem d’arribar a un dels Hotels situats a la riba nord del llac, a on passarem la nit.

Dia 3: Llac Issyk Kul – Karakol – Vall de Djety Oguz
Després de l’esmorzar, sortirem en dirección a la ciutat de Karakol. A l’arribada, farem un recorregut per aquesta ciutat, visitant la mesquita Dungana, una construcció singular d’estil xinès, però que serveix per finalitats de culte musulmà, i també una vella Església Ortodoxa Russa– “La Catedral de La Santa Trinitat”, feta de fusta i sense ni un sol clau. Després trasllat a la vall de Djety Oguz, ubicada a la vessant nord de la serralada del Terskei Ala-Too, a uns 35 km a l’oest de la ciutat de Karakol. Allà es poden observar unes formacions rocoses que molts anomenen el “Cor Trencat” i “Els Set Braus”. Dinar en el campament de iurtes de “Djety Oguz”, a 2.600 metres d’alçada. Excursió a peu fins el salt d’aigua “Les llàgrimes de la noia”. Sopar i nit en el Campament de iurtes.

Dia 4: Vall de Djety Oguz – Coll Telety
Trek: 16 km, 6-8 hores, + 450 metres.

NOTA: al matí cal preparar la roba que us emportareu durant el trek i posar-la dintre d’una bossa groga, per a que pugui ser entregada als portejadors després d’esmorzar. Està permès portar 12 kg, pel que si se’n té més, caldrà pagar pel sobrepès.
Després de l’esmorzar, encuentre amb el guia de muntanya i els portejadors i inici del trekking. Un corriol molt estret i ple d’arbres que ressegueix la riba del riu de la vall Bai-Tor ens condueix als prats alpins de més amunt. Aquí, sobre d’una catifa de flors, l’aire de la muntanya és fresc i pur. Les vistes són espectaculars. Tota la vanitat de la civilització queda a un segon pla estant tan a prop d’aquesta naturalesa quasi salvatge. Dinar tipus pícnic. Caminarem rumb al campament de tendes que hi ha a la falda del coll Telety. Aquest no és un trek gaire difícil. Arribem al cap d’uns 6 o 7 km caminant per la riba oest del riu Telety. Sopar i nit en el campament de tendes de “Telety”, a 3.050 metres d’alçada.

Dia 5: Coll Telety – vall de Karakol
Trek: 18 km, 6-8 hores, + 750 metres /- 1.300 metres

La pujada fins el coll es fa força bé, ja que el camí remunta suaument. Tan sols hi ha un parell de pujades que requereixen una mica més d’esforç. Des del punt més alt del pas, a uns 3.800 metres, es pot gaudir del meravellós paisatge del voltant. Baixar esdevé molt més fàcil, ja que es fa al llarg d’un llom ample i pedregós fins arribar als prats alpins coberts d’herba i flors, sempre cenyits a la riba est del riu Telety. Més tard, atravessem un bosquet i arribem al campament de tendes situat a la vall de Karakol. Sopar i nit en el campament de tendes de Karakol, a 2.500metres. A la tarda es pot fer servir la sauna del campament.

Dia 6: Excursió radial fins la base del pic Karakol de 5.216 metres
Trek: 16 km, 6-8 hores, + 700 metres /- 700 metres

Caminarem al llarg del riu Uyun-Tor fins arribar a la base del pic Karakol. Són camins entre boscos d’avets blaus i ric sotabosc (lligabosc, grosella de muntanya, freixe negre, etc). Creixen també moltes varietats de bolets. Des del començament de maig floreixen les anèmones blanques, l’àsper alpí, els tulipans, la flor d’edelweiss (realment gran). Arribem fins un punt des d’on es pot apreciar el cim més alt del Terskei Ala-Too, el pic Karakol. Sopar i nit en el campament de tendes de la vall de Karakol, a 2.500metres. A la tarda es pot fer servir la sauna del campament.

Dia 7: Vall de Karakol - Cabana “Sirotà” - llac Ala-Kol (3.532 m)
Baixarem per una vall de 3 km, després creuarem un pont sobre el riu i el camí ens durà a dintre el bosc. Seguidament realitzarem un llarg ascens que acabar amb una vessant coberta d’herba. Per un camí serpentejant arribarem a un indret molt singular, a on hi ha una cabana de fusta que es diu “Sirotà”. Llavors el corriol segueix muntanya amunt. Sortirem del bosc i caminem riu amunt fins trobar-nos davant d’un salt procedent de les aigües que flueixen del llac Ala-Kol. Sopar i nit en el campament de tendes de “Ala Kol”, a uns 3600 metres d’alçada.

Dia 8: Llac Ala-Kol - Coll d’Ala-Kol (3800 metres) - Vall d’Arashan (2600 metres)
Trek: 18 km, 6-8 hores, +200 metres /- 1200 metres
Ala-Kol es tradueix del kirguís com el "llac colorit". Depenent de la il.luminació atmosférica, les aigües pot semblar que agafen diferents tonalitats, des del verd maragda, turquesa, verd clar i fosc, gris i, inclús, negre. Durant l’ascens gaudirem de les boniques vistes d’aquest llac. A mesura que ens apropem veurem la carena principal del Terskei Ala-Too i un gran nombre de cims: Aksu, Yigit, Karakol, Oguz Bashí, entre d’altres. Des del llac, arribar al coll comportarà una hora i mitja a peu. Després, descens des del coll a través d’una tartera dreta fins arribar a un corriol que discorre per l’ampla vall de Keldike, la qual està plena de paisatges bucòlics i ramats de bestiar. Després el camí ens torna a dur dintre del bosc per ja baixar cap a la vall d’Arashan. Al arribar al campament de tendes tindrem la oportunitat de relaxar-nos dintre les aigües termals. Hi ha fonts d’aigua termal calenta de fins +50°C. Hi ha un balneari de rehabilitació a Altyn Arashan que fou fundat l’any 1963 i que és molt famós per les seves fonts i aigües termals. Aquest balneari disposa de vàries cabanes de fusta ubicades en un terreny planer a la riba dreta del riu Arashan. A l’hora convinguda realitzarem el trasllat cap a la ciutat de Karakol, a on soparem en un restaurant local. Nit en hotel.

Dia 9: Karakol – Kochkor – Llac Son Kul
Després de l’esmorzar, sortirem en cotxe cap al llac Son Kul. Pel camí passarem per la riba sud del gran llac Issyk-kul i farem una parada per dinar a casa d’una família local. Continuarem el trajecte cap al llac Son-Kul enfilant-nos fins a uns 3.000 metres d’alçada. Arribada al llac, allotjament i sopar en el campament de iurtes.

Dia 10: Son Kul – Bishkek
Al matí farem una incursió a la vida nómada dels habitants del llac Son-Kul. Els kirguisos que viuen en aquest indret encara mantenen la forma de vida tradicional dels seus avantpassats. Serem convidats de les hospitàlaries i afables famílies dels pastors locals. A l’hora acordada, sortida cap a la ciutat de Bishkek. Dinarem en ruta. Arribada a Bishkek i sopar en un restaurant local amb show folclòric. Nit a l’hotel Green City 3* o similar.

Dia 11: Bishkek - Barcelona
A l’hora acordada trasllat a l’aeroport per agafar el vol de tornada a Barcelona. Arribada i fi del viatge.

A QUI VA DIRIGIT: Aquelles persones acostumades a caminar per la muntanya i que vulguin conèixer aquesta zona d´una manera pausada i tranquil·la, caminant i recorrent els llocs més interessants.

DIFICULTAT: Mig - Alt, generalment itineraris de 5 hores amb algun dia de 6h de marxa efectiva a ritme lent i amb un desnivell acumulat que no supera els 900m positius.

PREU PER PERSONA:
(a consultar) € Inclou els vols i la pensió completa.
Suplement per habitació individual (a les iurtes segons disponibilitat)

INCLOU:

Guia nascuda a Kirguizistan que fa més de 15 anys que viu a Catalunya, parla català, castellà, rus i anglès.
Els vols internacionals fins a Bishkek
Pensió completa durant tot el programa
3 nits en Hotel 3* a Bishkek
2 nits en Hotel 3* a Karakol
1 nit en iurtes a Djety Oguz
1 nit en iurtes al llac Son Kul
4 nits en tendes durant el trekking
Tots els trasllats segons programa
Aigua mineral durant tot el viatge
Portejadors pels dies de trek (max. 12 kg per persona)
Entrades als monuments segons programa
Banys termals a Altyn Arashan
Assegurança de viatge amb la companyia ARAG, que inclou assistència i accidents en viatge, senderisme i cancel·lació del mateix, per causes justificades.
Assessorament en el material a portar
L´IVA corresponent

NO INCLOU:

Taxes dels vols, uns 210 €
Suplement de 175 euros si el grup és inferior a 14 persones
Suplement de 295 euros si el grup és inferior a 12 persones
Propines pels guies i conductors
Despeses personals
Tot allò no especificat en l´apartat anterior
Information updated by ACAMINAR TRAVEL at 12/02/2021Home | Who we are? | Legal notice | Contact | Publicitat
Except as otherwise noted, original content of this website is licensed under a License Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2021