A CAMINAR TRAVEL
    
      CORDADA
      Register and you will receive our hikers newsletter
Home Directory Catalogue Agenda Magazine Territory Links Extranet
> Directory > Spain > Catalonia > Gerona > ACAMINAR TRAVEL
20/06/2021 Login Register es ca english

Montsant i Serra de Prades
Title: Montsant i Serra de Prades
Type of Product: Guided stays  [?]
Languages: Catalan
Type: Guided [?]
Duration: Long weekend 
  3 days of travel
  3 days of activity
  2 accomodation nights
Level: Medium  (**)
   Technical difficulty:   Easy [?]
Accomodation: Hotel
Transport: Private cars
persons: minimum=8 maximum=16
Enlarge image

Info and bookings
972528971
636490831
Contact ACAMINAR TRAVEL
Dates and prices:
14/05/2016-16/05/2016
178 €
Description
El Montsant és com un gran Castell envoltat de poderoses muralles i que cal descobrir superant-les pels difernts graus i endinsant-se a la muntanya. Aquí tot va a poc a poc, el temps s’atura. No ha estat encara tocat pel gran turisme i ha patit molt poques transformacions. Tot el Montsant és envoltat de petits pobles que viuen de l’agricultura. Nosaltres el descobrirem en tres jornades, sense preses, gaudint de les seves serralades, accedint als seus tresors amagats i gaudint del fruit de la seva terra, el vi.

El paisatge vegetal del Montsant i Serra de Prades, es compon d´una vegetació mediterrània, amb una certa influència submediterrània i eurosiberiana. Les formacions arbustives dominants es reparteixen entre els carrascars i els alzinars. També a les parts superiors de la serra en llocs humits apareixen les rouredes de roure de fulla petita. A les parts seques també predominen les garrigues i les brolles, acompanyades de pi blanc. A les zones enlairades també es troben petites pinedes de pinassa o de pi roig. També hi són presents avellaners, grèvols o teixos. A les roques dels cingles hi ha una diversa vegetació rupícola i al riu Montsant es desenvolupa un magnífic bosc de ribera amb àlbers, freixes i salzes.

És un espai natural que tot i el seu aspecte rocós i àrid amaga en el seu interior raconades fresques i cursos d´aigües cristal•lines i permanents. Un indret que ja des d´antic atragué a eremites i religiosos en busca de llocs per retirar-se a una vida contemplativa enmig d´una natura silent.

ITINERARI:

Dia 14 de maig: Excursió als Avencs de la Febró. És un lloc que no es pot deixar de veure. Són unes grans escletxes excavades a terra que es poden recórrer i fins i tot entrar a alguna de les seves cavitats sense dificultats. Moooolt recomanable. A més sortirem del poble abandonat de La Mussara, fantasmagòric i ple de llegendes (diuen que allà la gent desapareix misteriosament, és normal trobar tot de frikis passejant amb vestits estranys i coses per l’estil). Dormir en hotel a la Morera del Montsant

Dia 15 de maig: El Clot Cirer. Sortirem des de la Morera de Montsant. Des d’allà superarem un dels nombrosos graus gaudint de les capricioses formes de la roca. El Clot Cirer és un lloc encantat, un d’aquells amagatalls dels bandolers de les llegendes. El retorn a la Morera, el farem pel bonic Grau de Salfores, amb precioses vistes del Racó de Misa i de Escaladei. Aquest dia, a la tarda, ens arribarem a la Cartoixa d´Escaladei, on podrem fer un tast de vins i la visita al celler Escaladei.

Dia 16 de maig: El Riu Siurana. Recorregut circular resseguint el Riu Siurana i els seus gorgs ( si fa bo ens podrem remullar els peus ni que sigui) d’aigües cristal·lines i visita al poble de Siurana, magnifica talaia amb unes increïbles vistes sobre la vall que el riu del mateix nom forma i els serrats del voltant. És una magnífica zona d’escalada de dificultat i trobarem escaladors intentant superar les parets de la muntanya. La Terrassa del refugi que hi ha al poble és espectacular.

DIFICULTAT: Mitjana, caminades entre 4 i 6 hores per senders fàcils

ALLOTJAMENT: Aquest cop estarem en règim de mitja pensió a l´Hotel El Balcó del Priorat (3*) a la Morera del Montsant.

MATERIAL: L´habitual que portem per anar d´excursió: sabates de tresc, motxilla, paravents, folre polar, buf, capelina, ulleres de sol, crema protecció solar. No cal portar sac de dormir, dormirem els dos dies en el mateix hotel a la Morera del Montsant

INSCRIPCIONS: Les places són limitades a 16 + els guies, per tant quan abans millor, trucant als telèfons 972 52 89 71 , 636 49 08 31 o enviant un missatge a info@acaminartravel.com

PREU PER PERSONA: 178 euros

INCLOU:

Guia d´A CAMINAR TRAVEL
Allotjament en Hotel El Balcó del Priorat de 3*.
Sopars del dissabte i diumenge.
Esmorzars del diumenge i dilluns.
Assessorament en el material.
Assegurança d´accidents.

NO INCLOU:

El transport fins el punt de sortida. Nosaltres podem posar-vos en contacte per compartir els cotxes.
Els dinars, que seran de pícnic, podeu portar-los de casa o si ho preferiu ens els poden preparar en els mateix lloc on dormirem.
La visita al celler i el tast de vins comentat a Escaladei (3 vins - 10€ per persona)
Information updated by ACAMINAR TRAVEL at 17/04/2016Home | Who we are? | Legal notice | Contact | Publicitat
Except as otherwise noted, original content of this website is licensed under a License Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018