A CAMINAR TRAVEL
    
      CORDADA
      Register and you will receive our hikers newsletter
Home Directory Catalogue Agenda Magazine Territory Links Extranet
> Directory > Spain > Catalonia > Gerona > ACAMINAR TRAVEL
20/06/2021 Login Register es ca english

SENDERISME A LA SERRA DE BUSA I VALL DE LORD
Title: SENDERISME A LA SERRA DE BUSA I VALL DE LORD
Type of Product: Guided stays  [?]
Languages: Catalan, Spanish, English, Other languages
Type: Guided [?]
Duration: Weekend 
  2 days of travel
  2 days of activity
  1 accomodation nights
Level: Medium  (**)
   Technical difficulty:   Easy [?]
destination: SOLSONÈS
Accomodation: Hut
Transport: Private cars
Environment: Hills
Enlarge image

Info and bookings
972528971
636490831
Contact ACAMINAR TRAVEL
Dates and prices:
03/10/2015-04/10/2015
65 €
Description
SERRA DE BUSA - VALL DE LORD

Dies 3 i 4 d´octubre

Nova excursió de cap de setmana.

Pel cap de setmana del 3 i 4 d´octubre us hem preparat dues excursions molt interessants a la comarca del Solsonés, a la bonica Vall de Lord i al Pla de Busa.

Al nord de la comarca del Solsonès, tocant ja als Pirineus, trobarem aquesta bonica i poc coneguda vall encerclada de muntanyes espectaculars.

La ruta del primer dia, des de les Cases de Posada a Busa permet descobrir els cingles de la serra de Busa. L’ascensió́ es fa pel camí́ històric del grau de l’Areny, que va ser durant molts anys la principal via de comunicació́ entre el pla de Busa i la Vall de Lord. Travessarem el pla de Busa de sud-oest a nord, pujant al Cogul, el seu punt més alt, des d’on es té una magnífica panoràmica sobre la Vall de Lord.

En aquesta vall. el llegat històric i patrimonial és present, representat i exemplificat per nombroses ermites.

A través de la ruta del segon dia es pot recórrer tot el patrimoni cultural i descobrir les petites ermites dispersades per les faldes de les Serres de Port del Comte i del Verd, com Santa Magdalena de Tragines, Sant Lleïr de Casabella o Sant Sadurní de La Pedra, etc.

PUNTS FORTS DE LA SORTIDA:

El Pla de Busa
El Capolatell o Presó de Busa
Ermites Romàniques, llegat històric de la comarca
El cim del Cogul, mirador privilegiat

EL DISSABTE DIA 3 anirem en vehicles privats fins al pantà de la LLosa del Cavall, a les Cases de Posada, abans d´arribar a Sant Llorenç de Morunys, allà hi deixarem els cotxes, pujarem fins al bonic pla de Busa passant pel Grau de l´Areny. Un cop a dalt al pla de Busa, ens anirem fins al mirador del Serrat de la Capella, on gaudirem de vistes espectaculars. Després passarem per l´ermita de Sant Cristòfol i pujarem al cim del Cogul de 1526m, punt culminant de la Serra de Busa. És un bon mirador de la Vall de Lord i també de les Serres del Verd, Encija, Pedraforca i també molt més aprop, Els Bastets i els Llangots. Seguidament anirem fins al Capolatell o Presó de Busa. Finalment retornarem per l´Areny al punt de sortida. Distància: 16 km. Desnivell pujada: 800 m.

EL DIUMENGE DIA 4 sortirem després d´esmorzar a fer la Ruta de les Ermites Romàniques, que ens farà passar per moltes d’elles. Començarem per la de Santa Magdalena de Tragines, després Sant Cristòfol dels Pasqüets, Sant Sadurní de la Pedra, Sant Serní, Sant Lleïr de Casabella. I d’aquí altre cop al punt de sortida. Distància: 14 km. Desnivell pujada: 700 m.

NIVELL DE L´EXCURSIÓ: Mitjana, anirem sempre per camins ben definits, sense dificultats tècniques

GUIES: Francesc Masó i Mar Miranda

MATERIAL A PORTAR: Roba còmoda per a caminar, sabates de tresc per caminar per la muntanya, guants prims, buf, folre polar, motxilla, el dinar del primer dia, capelina o impermeable, paravents, crema protecció solar.

ALLOTJAMENT: A l’alberg de Sant Llorenç de Morunys, on hi farem un bon sopar i també i esmorzarem. Cal portar llençols, tovallola i sabó (es pot llogar a l´alberg tovallola i llençols per 5 euros). Ja hi ha flaçades. Si algú ho prefereix pot portar-se el sac de dormir. No haurem portar aquestes coses així com la roba de recanvi (una muda) al damunt, ho podrem deixar al cotxe. Les dues excursions són circulars, per tant retornem al punt de sortida. Amb el cotxe anirem fins a l’Alberg.

INSCRIPCIÓ OBLIGATÒRIA: Les places a l´alberg són limitades, per tant quan abans feu la inscripció abans us assegurareu la plaça. Podeu enviar-nos un e-mail o trucar-nos al 972 52 89 71.

PREU PER PERSONA: 65 euros

INCLOU:

Allotjament en règim de mitja pensió a l´alberg de Sant Llorenç de Morunys
Guiatge durant tot el recorregut
Assessorament en temes de material
Assegurança bàsica d´accidents en muntanya

NO INCLOU:

Els dinars
Begudes i altres menjars no inclosos a l´alberg
Viatge anada i tornada al punt de sortida. El farem en cotxes particulars. Intentarem que compartiu els cotxes i així repartir les despesses.
Information updated by ACAMINAR TRAVEL at 22/09/2015Home | Who we are? | Legal notice | Contact | Publicitat
Except as otherwise noted, original content of this website is licensed under a License Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018