GIROGUIES
    
      BONVIURE
      Si et registres podràs rebre al teu correu el butlletí de senderisme
Inici Directori Catàleg Agenda Revista Territori Enllaços Extranet
> Revista > Llistat > Article
28/09/2020 Iniciar sessió Registrar-me es català en

Revista - Articles (Articles informatius de senderisme, espais naturals i altres)
Kirguistan: terra de tradicions, cultura i natura
EditorLara Parera
Data03/05/2013
El Kirguistan o Kirguizistan és un país de grans serralades com les del Tien Shan i del Pamir, amb les seves cadenes muntanyoses i els famosos cims Pobeda (7.439 m.) i Lenin (7.134 m.). Aquestes grans cadenes de muntanyes han convertit Kirguizistan en un lloc geogràfic de glaceres intactes, sorollosos rius, transparents torrents, grans llacs i extenses i fèrtils valls alpines.
El nostre programa a Kirguistan és ideal per a totes aquelles persones que pretenen, en primer lloc, enriquir els seus coneixements sobre la història i cultura de pobles, relaxar-se i gaudir de la natura, capturar imatges de grans paisatges (en aquest territori hi ha moltíssims exponents de la cultura i història dels pobles que han passat per aquí), i per acabar gaudir de la seva gastronomia i hospitalitat.

Punt forts del programa:
El Parc Natural Ala Arxá està ubicat a les pendents nord de la serralada kirguissa, al congost del riu Ala Arxá hi trobem paisatges únics.

Torre de Buraná que va ser un important centre comercial de la Gran Ruta de la Seda.

La vida nòmada dels habitants del llac Son Kul.

Yety Oguz es tradueix del kirguís com "Set Toros". Aquest pintoresc congost deu el seu nom potser a la semblança que donen unes formacions rocoses cobertes d´avets del Tien Shan.

El llac Issyk Kul, és el segon per la seva extensió entre els llacs alpins, després del llac Titicaca a Amèrica del Sud. Mesurant 182 km de llarg per 58 km d´ample, aquest llac es va formar com a resultat de l’activitat volcànica. L’activitat tèrmica del seu fons fa que mai es congeli, ni durant els més crus hiverns. A l´estiu les temperatures de l´aigua arriben als 25-28 graus centígrads (més calenta que l´aire) i us podeu banyar al llac envoltat dels pics nevats del Tien Shan.

ITINERARI DEL PROGRAMA:

Dia 1. Aeroport – Bishkek. Parc Natural de Ala Archá - Recorregut per Bishkek.
Trobada amb el guia a l´aeroport Internacional "Manas". Trasllat a Bishkek. Allotjament en hotel
Després d´esmorzar, farem una excursió de 2 a 3h, al Parc Natural Ala Archá en el pintoresc congost del mateix nom a 40 km de la ciutat.
El Parc Natural Ala Archá està ubicat ales pendents nord de la serralada Kirguisa, a la vall del riu Ala Archá. L´àrea total del parc és de 19400 hectàrees. Va ser fundat l´any 1976 amb l´objectiu de preservar els paisatges únics del parc del congost Ala Archá, el manteniment de la naturalesa i l´organització de condicions per l´esparciment.
En aquest parc, creix l´avet de Tian Shan. També hi creix el " junípero silvestre", el "junípero de Turquestá"n, el"abedul", el "serbal" y etc.
Els animals que hi podem trobar: la cabra montesa, el zorro, el llop, la "corza siberiana", el lleopard de les neus, etz...
Farem un picnic en el Parc Natural Ala Archá
A la tarda tornarem a Bishkek per començar en nostre recorregut per la ciutat.
Visitarem el Monument a Manás, l´Heroi principal del poble kirguís. Després farem una excursió al Museu Històric Estatal, passejarem per la plaça de Ala Too per presenciar el canvi de Guardia d´Honor, les principals residències oficials i la Vella Plaça davant la Casa del parlament.
Durant el sopar, tindrem l´oportunitat única d´escoltar a un Manaschí (cantor dels poemes èpics nacionals del Kirguistán sobre la història i les gestes del seu heroi, Manás) i presenciar un espectacle folklòric. Allotjament en hotel. (MP)


Dia 2. Bishkek – Llac Son Kul via Torre Buraná.

Aquest matí, després d´esmorzar anirem cap a la Torre Buraná , prop de la ciutat de Tokmok.
Després farem una visita a una col·lecció de tombes túrquiques ancestrals o "Balbal"
Opcionalment: Podrem estar presents al festival nacional de jocs d´equitació
Opcionalment: Podreu dinar a la casa d´una família Kirguís a la ciutat de Tokmok, degustant els plats de la cuina tradicional com el . el Beshbarmak, el Shorpó, Boorsok, Kaimak....
Farem una incursió a la vida nòmada dels habitants del Llac Son Kul. Els kirguís continuen la seva vida, el mateix ritme simple i tradicional dels seus avantpassats.
Pasarem la nit a les pastures d´estiu al peu de les muntanyes. Serem hostes de les sempre hospitalàries i afables famílies dels pastors locals. Podrem gaudir el refrescant airan (yogurt) o kumis (la llet d´ egua fermentada). Nit en campament de iurtes. (PC)


Dia 3. Llac Son Kul.

Excursió per l´àrea del Llac Son Kul (de 4 a 5h)
Opcionalment: Es pot organitzar una demostració d´acoblament de iurtes, on en podreu formar part. La Iurta es el refugi tradicional dels pobles del Tien Shan d´Àsia Central, l´estatge dels nòmades.
Dormirem en un campament de iurtes (PC)


Dia 4. Llac Son Kul – Llogaret de Kochkor – Ciutat de Karakol

Esmorzarem en el mateix campament i després viatjarem al llogaret (aldea) de Kochkor, on els habitants locals es dediquen a la confecció de feltre, catifes, filats i brodats, a més d´altres artesanies.
Visitarem el museu d´artesania i una botiga, on varies obres d´art manual estan exposades.
Opcionalment: Podreu participar també en el "show de shyrdak" i demostrar les habilitats de confecció de catifes
A la tarda, viatge cap a la ciutat de Karakol a la riba oriental del llac, al peu de les més belles muntanyes del Tien Shan.
Aquesta vella ciutat russa, aparentment adormida, va ser aixecada a mitjans del Segle XIX per cosacs del Tsar Rus. Ens allotjarem en un hotel. (PC)

Dia 5. Karakol – Canyó de Yety Oguz – Canyó de Yuuku Gorge – Ciutat de Karakol

Avui farem un recorregut per la ciutat de Karakol, visitarem la Mesquita Dungana, construcció singular d´estil Xinès, convertida en mesquita. Visitarem també la vella Catedral Russa Ortodoxa, feta tota de fusta sense ajuda de cap clau de metall.
Després anirem fins al "Cañón de Yety Oguz." Yety Oguz es tradueix del kirguís com "set toros". Aquest pintoresc canyó deu el seu nom, potser ,a la semblança que donen unes formacions rocoses cobertes d´avets del Tien Shan. Gaudirem de les vistes espectaculars del congost. (1 hora)
Opcionalment: Per la tarda es pot gaudir d´una demostració de "cetrería" i també, opcionalment, es pot organitzar el dinar en una iurta en "Yety Oguz."
Després de l´excursió viatjarem cap al Canyó de Yuuku. Aquest canyó està dividit en dos: A la part de la vall, es pot transitar pels seus camins, mentre que a l´altre part es ens podrem banyar a les fonts termals (2h). Després tornarem cap a Karakol i allotjament a un hotel de Karakol. (PC)

Dia 6. Ciutat de Karakol – Canyó Grigorievskoe – Ciutat de Cholpón Atá

Després d´esmorzar, viatjarem al llarg de la riba nord del Issyk Kul fins al canyó de Chon Ak Suu (Grigorievskoe) per realitzar una caminada de 3 a 4h.
De camí passarem pel museu de N. M. Przhevalski, l´eminent explorador Rus del Continent asiàtic.
A l´arribada al canyó, hi farem una passejada i un picnic a l´hora de dinar.
Després continuarem la nostra jornada pels voltants del llac. Aquest llac, el Issyk Kul, és el segon per la seva extensió entre els llacs alpins, després del Llac Titicaca.
Arribarem a Cholpon Ata i el nostre allotjament serà un hotel vora el llac. (PC)

Dia 7. Llac Issyk Kul – Ciutat de Bishkek

Després d´esmorzar, farem una excursió d´1 hora, per l´anomenat "Jardín de Piedra" o "Sitio Petroglífico de Cholpón Atá", un temple a cel obert que van deixar els Escitas i Hunos que data dels segles IX i VIII AC fins els segles III i IV DC.
L´àrea d´aquestes inscripcions pètries s´estenen per turons de la serralada Kunguey Alatoo, des d´on es pot apreciar una bonica vista de tot el llac.
Opcional: Es pot fer una volta amb iot pel llac i admirar la puresa de les seves aigües, les superbes vistes de les muntanyes amb els seus cims coberts de neu.
Recomanem visitar el Museu Històric i Etnogràfic local, on es pot aprendre més de la història dels Kirguisos des del el s. VIII a.C. fins als postres dies.
A la tarda, retorn a Bishkek i allotjament en hotel. (DE)


Dia 8. Bishkek – aeroport "Manás"

Dia lliure i a l´hora convinguda, trasllat a l´aeroport internacional per agafar el vol de tornada. (E)

PC = Pensió completa MP= Mitja pensió E= Esmorzar D=Dormir


Preus:
Grup de 8 o més persones: 720 € per persona
Grup de 6 o 7 persones: 790€ per persona
Grup de 4 o 5 persones: 910 € per persona
Grup de 2 o 3 persones: 1315 € per persona

Què inclou:
- Allotjament a Bishkek – 2 nits
- Allotjament en campament en iurtes – 2 nits
- Allotjament a ciutat de Karakol – 2 nits
- Allotjament a Cholpón Atá – 1 nit
- Esmorzars, dinars i sopars especificats en el programa
- Guia local de Giroguies de parla castellana
- Transport intern especificat en el programa
- Aigua embotellada
- Entrades especificades en el programa
- Organització tècnica GC 1695

No inclou:
- Vol a Bishkek (preu el gener 2013: 504 euros)
- Àpats, excepte els que estan especificats en el programa
- Suplement habitació individual: 145€
- Propines
- Assegurança d´accidents
- Tot el no especificat a l´apartat "inclou"
  Fes clic en la imatge que vols veure
Kirguistan
Kirguistan
Kirguistan
Kirguistan
Kirguistan
Kirguistan
Kirguistan
Kirguistan
Kirguistan


Inici | Qui som? | Nota Legal | Contacta amb nosaltres | Publicitat
Excepte a on s'indiqui, el contingut d'aquest lloc web està protegit amb una llicència Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018