BONVIURE 
      
      BONVIURE
      Register and you will receive our hikers newsletter
Home Directory Catalogue Agenda Magazine Territory Links Extranet
> Directory > Spain > Catalonia > Barcelone > HOTEL ESTEL
27/09/2020 Login Register es ca english

GO TO PEDRAFORCA MOUNTAIN (BERGUEDÀ)
Title: GO TO PEDRAFORCA MOUNTAIN (BERGUEDÀ)
Type of Product: Itineraries  [?]
Type: By yourself 
Duration: Weekend 
Level: High  (***)
   Technical difficulty:   Dificult [?]
   Effort:   Demanding [?]
   Hores de caminar:   4 h
destination: Berguedà
Accomodation: Hotel
Transport: Private cars
Environment: Mountains
Interest: Sporting, Nature, Sightseeing, Adventure
Users: Couples, Group of friends
Enlarge image

More info
938213463
Contact HOTEL ESTEL
Dates and prices: Please inquire
Description
RUTA DEL MIRADOR DEL GRESOLET AL POLLEGÓ SUPERIOR DEL PEDRAFORCA (BERGUEDÀ)

Us convidem a passar una nit a l´Hotel Estel de Berga, i fer l´ascensió a la màgica muntanya del Pedraforca desde el Mirador del Gresolet a Saldes. Dificultat: mitja-alta. Cal tenir una bona preparació física.

Per arribar-hi cal anar de Berga en direcció nord fins aprop de Guardiola de Berguedà, on surt una carretera a l´esquerre en direcció al Pedraforca, fins arribar a Saldes.
El Pedraforca és una muntanya inconfusible. La seva silueta marcadament bífida de roca calcaria grisa emergint entre els boscs verds captiva el muntanyenc i tot el qui s´acosta a Saldes per la carretera que puja des de la vall del Llobregat.

L´ascensió al Pollegó Superior per la collada del Verdet és una excursió clàssica, perquè és la forma més recomanable d´accedir al cim del Pedraforca i perquè és un itinerari força variat i entretingut: inclou una caminada pel bosc de pi negre, una grimpada i un recorregut per la carena, que, tot i ser fàcil, presenta algun tram força aeri que requereix atenció.

D´altra banda, el tarter central, llarg i monòton de pujada, el podeu utilitzar com a via de descens ràpid. Des del mirador que s´aboca sobre Gresolet, un camí puja cap al refugi Lluís Estasén de la jaça de Prats (1 630 m) (15 min), des d´on es domina tota la paret nord del Pedraforca. El guarda del refugi, bon coneixedor de la zona, us atendrà amablement.

Cal que prengueu el camí ample que surt del refugi en direcció oest i que travessa la part baixa de dues canals consecutives (20 min) i, més endavant, l´ampla canal del Riambau (25 min), plena de blocs, que baixa des de dalt de tot de la paret. Encara haureu de creuar una quarta canal (senyals vermells) (30min). Per damunt vostre s´aixeca la paret nord, grisa i fragmentada per nombroses canals.

Inicieu una curta però forta pujada, sortiu del bosc i arribeu a la bauma de les Orenetes (45 min). D´aquí aneu per la dreta per una feixa rocosa fins a trobar un torrent amb una font, des d´on cal que pugeu cap a l´est per uns pendents herbosos fins en un collet (1 h). A partir d´aquí, torneu a entrar al bosc per pujar per una carena i enfilar una dreta canal que surt a la collada del Verdet (2270 m) (1 h 25 min).

Al llarg del camí podreu tenir l´oportunitat de veure algun isard que tant aquí com al Cadí manté una bona població. Heu deixat enrere el bosc i davant vostre ja només hi ha la roca nua com a últim obstacle. Seguiu el llom de la muntanya fins a la base de la paret (1 h 35 min), on heu de buscar uns senyals grocs que primer us dirigeixen cap a l´esquerra Ajudant-vos de mans i peus, i fent atenció a les pedres inestables que hi pugui haver, supereu aquest pas una mica difícil i sortireu a la carena (1h 55 min).

L´últim tram de l´ascensió és molt bell i, després d´algunes pujades i baixades per l´aresta, arribeu al cim del Pollegó Superior (2497 m) (2h 10min), on potser us esperin algunes gralles de bec groc o de bec vermell i us sobrevolin una parella d´àguiles daurades o un grup de voltors.

El descens cap a l´Enforcadura, al sud, demana una certa atenció. L´Enforcadura (2350 m) (2h 25 min) és el profund tall que separa el Pedraforca en els dos cims principals: el Pollegó Superior (2497 m) i el Pollegó Inferior (2400m.). El tarter central, de pedres bellugadisses, conforma el següent tram del descens i us situa ràpidament a la base de la muntanya (2 h 55 min), allà on el camí gira a l´esquerra i s´endinsa al bosc. Ja només cal que flanquegeu cap al nord per aquest camí planer, que creua el tarter (3h 03 min) format per les pedres despreses de la paret de Cabirols - on sovint es poden distingir escaladors -, i arribeu al refugi Lluís Estasén (3h 10 min), a cinc minuts del mirador (3h 15 min).


Font: www.bergueda.com - Rutes del Consorci de Turisme de l´Alt Berguedà.
Information updated by HOTEL ESTEL at 02/09/2006

   ACAMINAR TRAVEL


      BONVIURE


      TABEI ADVENTURES

Home | Who we are? | Legal notice | Contact | Publicitat
Except as otherwise noted, original content of this website is licensed under a License Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018