BONVIURE 
      
      BONVIURE
      Register and you will receive our hikers newsletter
Home Directory Catalogue Agenda Magazine Territory Links Extranet
> Directory > Spain > Catalonia > Barcelone > HOTEL ESTEL
30/09/2020 Login Register es ca english

RUTA DE LA MALLERENGA PETITA (BERGUEDÀ)
Title: RUTA DE LA MALLERENGA PETITA (BERGUEDÀ)
Type of Product: Itineraries  [?]
Type: By yourself 
Duration: Morning / Half day 
Level: Low  (*)
   Technical difficulty:   Moderate [?]
   Effort:   Very low [?]
   Hores de caminar:   2 h
   Km de recorregut:   5 Km
   Desnivell acumulat:   300 m
destination: Berguedà
Accomodation: Hotel
Transport: Private cars
Environment: Mountains
Interest: Tourism, Nature, Sightseeing
Users: Couples, Group of friends, Singles, Families, Children

More info
938213463
Contact HOTEL ESTEL
Dates and prices: Please inquire
Description
Us proposem la RUTA DE LA MALLERENGA PETITA dins del Parc Natural del Cadi-Moixeró, a Gòsol, comarca del Berguedà.
Veniu a passar una nit a l´Hotel Estel de Berga i gaudiu dels paisatge i de la fauna del Parc Natural. Consulteu preus d´allotjament, amb esmorzar, mitja pensió o pensió completa.

PER ARRIBAR AL POBLE DE GÒSOL (BERGUEDÀ)

Per fer la ruta cal anar fins al poble de Gòsol. Per arribar-hi amb cotxe propi cal venir per la C-16 (Eix del Llobregat), passant per Manresa, Berga, Cercs i just abans de Guardiola de Berguedà, cal agafar una carretera a l´esquerre en direcció a Masaners, Saldes i el Pedraforca, fins que arribem a Gòsol.

DEL POBLE DE GÒSOL A L´INICI DE LA RUTA :

Amb cotxe se surt de la plaça Major de Gòsol per la carretera que va a Josa de Cadí. Una vegada recorreguts uns 2kms. trobem a la dreta, el desviament que porta, per menys d´1km de pista forestal, fins a Font Terrers, amb una àrea recreativa i un aparcament on deixar el cotxe.
A PEU:
De la plaça Major de Gòsol, se surt pel carrer del costat de l´Ajuntament, tot seguint les marques del sender de gran recorregut (blanques i vermelles) dels GR 150 i GR 107 - també conegut com a Camí dels Bons Homes- que porten fins a Font Terrers ens uns 30 min.

LA RUTA DE LA MALLERENGA PETITA

Per iniciar la ruta s´agafa la pista que s´endinsa pel bosc de pi roig que hi ha davant del prat de Font Terrers. Uns 500 m més enllà es travessa un altre prat. A partir d´aquest punt el camí va pujant a la dreta per la muntanya enmig d´un espès bosc de pi roig amb algun exemplar de pi negre i abundoses mates de boix i de ginebre.
Atès que el camí és una mica costerut, mentres es va pujant a poc a poc es pot gaudir de la vegetació i descobrir la presència d´animals que viuen al bosc junt amb la protagonista de la ruta.
Si hi ha el terra remogut és senyal que per allà ha passat el senglar (Sus scrofa). En aquest bosc també hi viuen l´esquirol, la guineu i la llebre.
Al cap d´uns 900 m. aproximadament, el camí comença a ser més planer i el bosc va clarejant fins a obrir-se en un magnífic prat alpí des d´on es pot contemplar la majestuosa serra del Cadí. Mirant el cel també es pot veure l´àliga daurada i el voltor.
Tot tornant cap a Font Terrers, a uns 300 m. del prat, hi ha uns graons de fusta que porten al Tossal del Castell de Termes, a 1769 m. d´altitud. Des d´allà es pot contemplar tota la vall de Gòsol i una extraordinària panoràmica que permet veure, entre altres muntanyes, el puig Vulturó o la canal Baridana que, amb 2648 m., és el cim més alt de la Serra del Cadí, així com la canal del Moscard i la de Cristall.
Poc després de les escales, el camí de retorn s´uneix al mateix per on s´ha pujat.

LA MALLERENGA PETITA(Parus ater), en general, tenen la taca negra de la gola i la part superior del pit una mica més extensa que la de els famelles.
Mascles i femelles construeixen un niu en una cavitat que pot estar a nivell de terra entre les arrels dels arbres, en soques corcades, esquerdes de murs o forats d´arbres. Aquest niu, molt tou, està format de molsa, pèl, plomissol, llana i algunes plomes que omplen gairebé tot l´espai de la cavitat.
S´alimenta fonamentalment d´insectes com escarbats o mosques i ous d´abelles, vespes, formigues, xinxes de camp i papallones.


Font: informacio del Parc Natural Cadí-Moixeró. Tel. 93 8244151. pncadimoixero.dmah@gencat.net
Information updated by HOTEL ESTEL at 02/09/2006

   ACAMINAR TRAVEL


   TEE TRAVEL


      ACAMINAR TRAVEL tardor

Home | Who we are? | Legal notice | Contact | Publicitat
Except as otherwise noted, original content of this website is licensed under a License Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018