GIROGUIES
    
      TIERRAS POLARES
      Si et registres podràs rebre al teu correu el butlletí de senderisme
Inici Directori Catàleg Agenda Revista Territori Enllaços Extranet
> Directori > Espanya > Catalunya > Girona > Giroguies Senderisme
21/02/2018 Iniciar sessió Registrar-me es català en

PATAGÒNIA I TERRA DEL FOC: ARGENTINA I XILE
Titol: PATAGÒNIA I TERRA DEL FOC: ARGENTINA I XILE
Tipus de Producte: Viatges i Trekking  [?]
Idiomes: Català, Castellà
Organització: Guiat [?]
Durada: Vacances 
  17 dies de viatge
Nivell: Mig  (**)
   Dificultat tècnica:   Moderat [?]
   Esforç fisic:   Moderat [?]
Destí/zona: Argentina - Xile
Allotjaments: Camping, Refugi, Hotel
Transports: Bus privat, Vaixell
Entorn: Pla, Mitja muntanya, Alta muntanya, Pobles / ciutats
Interès: Esportiu, Turístic, Natura, Paisatge, Cultural, Aventura, Social, Salut, Altres
Usuaris: Parelles, Grup d'amics, Singles, Families, Senior
Participants: mínim=1 màxim=15
Veure imatge més gran

Info i reserves
972303886
636490830
Contactar Giroguies Senderisme
Dates i preus:
16/02/2018-04/03/2018
2285 €
en habitació compartida i bany compartit, generalment són de 4 persones
2570 €
en habitació doble amb bany privat
3040 €
en habitació individual amb bany privat
09/03/2018-25/03/2018
2285 €
en habitació compartida i bany compartit, generalment són de 4 persones
2570 €
en habitació doble amb bany privat
3040 €
en habitació individual amb bany privat
Descripció
Tot i les espectaculars vistes que gaudirem fent aquest programa, s´ha de tenir en compte que aquest no té ni grans desnivells ni caminades molt llargues ni dificultats tècniques.

El Cerro Torre, el Fitz Roy, les Torres del Paine i els Cuernos del Paine, son impressionants agulles de roca que s´eleven de la immensa plana Patagònica, i que ens acompanyaran al llarg d´aquest tresc. Glaceres com el Perito Moreno, Grey, Upsala i Viedma formen part del Hielo Sur, la massa de gel continental més gran del planeta. Els cels clars i unes magnífiques postes de sol, les pampes inhòspites acompanyades de solitàries estancias amb milers d´ovelles, els guanacos, etc. ens oferiran sempre unes espectaculars imatges. Per acabar creuarem l´Estret de Magallanes per poder observar la natura en el seu estat més pur i arribar a l´illa de Terra del Foc que de ben segur ens farà tenir uns records inoblidables.

Itinerari:

Dia 1:VOL CAP A ARGENTINA(nit a bord)

Dia 2: EL CALAFATE
Recepció a l´aeroport per traslladar-nos a El Calafate, un bonic poble situat al costat del Lago Argentino. Allotjament i sopar.

Dia 3: BUS A EL CHALTEN - CAMPAMENT LAGUNA CAPRI
Després d´esmorzar, ens dirigim en bus a El Chalten un petit i pintoresc poble de la cordillera al peu del Fitz Roy. Per arribar-hi recorrem 220 Km a través de l´estepa patagònica i ens aturarem en una pintoresca estancia per gaudir de les seves tortas artesanes. Des d´allà les vistes del llac Viedma són immillorables.
Un cop arribats a El Chalten començarem el nostre tresc, portant només l´indispensable per tres dies de marxa durant els quals ens allotjarem en campaments dins del Parc Nacional de los Glaciares. Caminem pel camí que faldeja el Rio de las Vueltas fins als primers miradors del Cerro Fitz Roy i arribar al costat de la Laguna Capri. Campament (3h aprox.) (PC)

Dia 4: CAMPAMENT LAGUNA CAPRI - LAGUNA DE LOS TRES
D´hora i portant només una mica de roba d´abric i la càmera fotogràfica remuntem el Chorrillo del Salto, on gaudirem de les impressionants agulles del Fitz Roy.
D´aquí, una pujada d´una hora i mitja de durada ens porta fins a un dels miradors més espectaculars del Parc, la Laguna de los Tres. El Fitz Roy i les seves agulles s´eleven verticalment al davant nostre uns 1500 metres. Tornada al campament de la Laguna Capri. (5h aprox.) (PC)

Dia 5: CERRO TORRE - EL CHALTEN
Al matí deixem la Laguna Capri fins a trobar el camí que passa per la Vall de les Lagunas Madre e Hija. Travessant un espès bosc, baixem a la vall del Cerro Torre, per on corre el riu Fitz Roy, el qual remuntarem fins al seu naixement a Laguna Torre. Aquesta llacuna tancada entre morenes generalment amuntega icebergs que es desprenen del Glaciar Grande, que cau en el seu extrem oest. L´impressionant grup d´agulles del Cerro Torre, amb els seus esvelts 3128 metres d´alçada, emmarquen el paisatge.
Recorrem les rodalies de la Llacuna Torre amb vistes del Cerro Solo i Glaciar Adela. Al capvespre tornem a El Chalten. (MP)

Dia 6: EL CHALTEN - LOMA DEL PLIEGUE TUMBADO
Aquest turó, situat immediatament al Sud del riu Fitz Roy, tanca per aquest costat la Vall del Cerro Torre i ofereix algunes de les panoràmiques més belles sobre el conjunt de muntanyes de la zona, incloent el Fitz Roy, el Cerro Torre i les seves valls i glaceres.
Segons les aptituds del grup, podem triar els miradors intermedis de la muntanya (situats a uns 900/1000 metres d´alçada), o intentar arribar al cim, que es troba a 1500 metres d´altura amb 1100 de desnivell sobre el poble. La caminada és per estepa, matoll, bosc i prat alpí. Des del cim podrem veure tant el Fitz Roy com el Cerro Torre, l´impressionant vall de glaceres que hi ha entre tots dos, així com les muntanyes elevant-se des dels Hielos Continentales. Tornem a dormir a l´allotjament de El Chalten. (PC)

Dia 7: EL CHALTEN - EL CALAFATE
Pel matí cada participant pot optar per recórrer lliurement el poble de El Chalten o triar alguna de les excursions opcionals que allà s´ofereixen. Per la tarda tornem a El Calafate. (DE)
Excursió opcional (no inclosa en el programa): Caminada per la glacera Viedma.

Dia 8: EL CALAFATE - GLACERA PERITO MORENO
Després d´esmorzar, sortida en bus cap a la península de Magallanes, àrea on es troba la famosa glacera del Perito Moreno. Després de 80 km, arribem al Glaciar Moreno; una caminada curta ens permetrà apreciar el Canal de los Témpanos i obtenir diferents vistes. Aprofundint en temes de glaciologia, a la zona de les passarel·les gaudirem del lloc i veurem i sentirem les permanents ruptures de petits i grans blocs de gel que es desprenen de les seves parets frontals de més de 60 metres d´alçada. Al vespre tornarem cap a El Calafate. (DE)
Excursió opcional (no inclosa en el programa): navegació Canal de los Témpanos

Dia 9: EL CALAFATE - TORRES DEL PAINE
Pel camí podrem gaudir de les boniques vistes de l´estepa patagònica. Choiques i flamencs són comuns de veure. Després de 4h arribarem a la frontera entre Xile i l´Argentina, l´anomenat pas Cancha carrera/ Cerro Castillo. Continuarem la marxa per arribar al Parc Nacional Torres del Paine, anomenat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Entrant al parc, baixarem del bus i farem una curta caminada que ens permetrà gaudir les primeres vistes del Parc i començar a familiaritzar-nos amb l´abundant flora i fauna. Arribem al nostre campament al peu del massís al vespre. Total del viatge 6 h, més 1 a 2 h aproximadament de caminada. Campament Les Torres (PC)

Dia 10: LES TORRES - VALL DEL RIU ASCENSIO
Aquest dia el dedicarem a una de les caminades clàssiques i més espectaculars del Parc: el camí a les Torres del Paine. Després d´esmorzar, ens dirigirem al pont sobre el riu Ascensio i remuntarem aquesta bonica vall. Al cap d´1 hora de pujada la vall s´encaixona i arribem al refugi Xilè. D´allà el camí a través del bosc, amb paisatges inoblidables ens porta al campament base de les Torres, on els muntanyencs esperen les condicions climàtiques adequades per poder escalar les verticals parets de 900 metres de desnivell. En una hora més arribem al mirador de les Torres, espectacular amfiteatre natural al peu de les imponents i verticals torres de granit, que arriben als 2800 metres d´alçada. Tornem pel mateix camí. Són unes 7 hores en total de caminada. Campament Las Torres (PC)

Dia 11: NAVEGACIÓ PEL LLAC PEHOÉ I SENDERISME PEL VALLE DEL FRANCÉS
Ben aviat, anirem cap al port i creuarem en vaixell el llac Pehoé, per desembarcar uns 45 minuts després a l´àrea del Refugi Pehoé. Des d´allà a peu ens dirigirem al Valle del Francés, una espectacular vall glacial que descendeix de l´interior del massís cap al llac Nordenskjold, flanquejat per los Cuernos a l´est i per l´imponent Paine Grande (3050 metres) a l´oest.
Remuntarem la vall fins als miradors intermedis, que ofereixen esplèndides vistes sobre el Paine Grande i les seves glaceres penjants i sobre los Cuernos del Paine amb les seves peculiars tonalitats de roca fosca i clara, que sovint podem veure reflexades en els llacs. El bosc i el soroll ocasionat pel vent i les contínues caigudes de gel i neu dels vessants del Paine Grande donen un marc espectacular a aquesta caminada. Descendim pel mateix camí fins al peu de la vall, i després tornem a l´oest, vorejant el llac Skottberg i arribant a temps per agafar el catamarà que creua el llac Pehoé. Al arribar a Puerto Pudeo anirem amb vehicle al nostre campament Las Torres. Total 5/6 h de caminada.
Campament (PC)

Dia 12: MIRADORS DE LOS CUERNOS I GLACIAR GREY
Un altre dia inoblidable, dedicat a visitar els millors miradors del parc. Ens traslladarem a la zona de Pudeto i des d´allà accedirem al Salto Grande, una cascada impactant d´aproximadament 10 metres d´alçada on el llac Nordenskjold bolca les seves aigües al Llac Pehoé. Des d´aquest punt, continuarem 2 Km fins arribar al mirador de los Cuernos. Admirarem la magestuosa vista de Los Cuernos del Paine i el Paine Grande. Continuarem el nostre recorregut accedint al sector del Lago Grey. Després arribarem a la península, des d´on podrem veure el Glaciar Grey d´aproximadament 300 Km quadrats d´extenció i 25 Km de llargada. Després del migdia, i continuant cap al sud, ens dirigirem al nostre allotjament a Puerto Natales. (PC)


Dia 13: PUERTO NATALES - RIO GRANDE
Aquest dia ens espera un llarg viatge, però sens dubte valdrà la pena ja que aprofitarem el nostre temps al màxim per conèixer i recórrer el sud de Xile i arribar al vespre a una típica estancia patagònica dins de la província de Terra del Foc a Argentina. Per aconseguir-ho sortirem al voltant de les 8 h, des de Puerto Natales. Després emprenem camí cap a la "Primera Angostura" on creuem l´Estret de Magallanes a bord d´un Ferri (20 minuts aprox.). Després, entrarem a l´Argentina pel Pas fronterer de Sant Sebastià. Passarem per Rio Grande i uns 65 km després, arribarem a la nostra estancia Patagònica, on ens esperen amb un típic xai a la graella per sopar a l´aire lliure o al quincho de l´estancia Campament (PC)

Dia 14: RIO GRANDE - USHUAIA - PARC NACIONAL TIERRA DEL FUEGO
Al matí, després d´esmorzar coneixerem les instal·lacions de la estancia i les activitats típiques com l´arreo d´ovelles amb gossos i detalls de la producció de llana. A mig matí seguirem el nostre camí, vorejant el llac Fagnano en plena serralada dels Andes per arribar al nostre últim destí, Ushuaia.
Allà farem una excursió al Parc Nacional de Tierra del Fuego, el racó de l´illa que limita amb Xile. Aquí la serralada cau al mar donant l´espectacular marc que caracteritza l´illa. Tornem a pernoctar a la ciutat d´Ushuaia. (MP)

Dia 15: USHUAIA - NAVEGACIÓ CANAL BEAGLE
Després d´esmorzar ens traslladarem al port d´Ushuaia, i des d´allà embarcarem per navegar pel llegendari Canal de Beagle, visitant l´illa Alícia on trobarem una colònia de llops marins d´un i dos pèls, després l´illa dels Ocells on habiten corbs marins reals i imperials i per últim, visitarem el Far Les Eclaireurs construït el 1919. Amb vistes inoblidables de la serralada Darwin a les nostres esquenes i la serralada dels Andes sobre la ciutat d´Ushuaia, tornem al port. Tarda lliure. (DE)
Excursió opcional (no inclosa en el programa): Estancia Harbeton amb caminada a pingüineres.

Dia 16: USHUAIA - BUENOS AIRES
Després de l´esmorzar disposarem de temps lliure per recórrer la ciutat més austral del món, situada al nord del canal de Beagle. A la tarda ens traslladem a l´aeroport d´Ushuaia per tornar a Buenos Aires i enllaçar amb el vol internacional.

Dia 17: ARRIBADA A BARCELONA

PC: Pensió complerta - MP: Mitja pensió - DE: Dormir i esmorzar

*Nota: Aquestes dades són orientatives, i per tant podran ser modificades en funció de les necessitats i eventualitats que es puguin presentar.
Informació facilitada per Giroguies Senderisme Revisat el 05/01/2018Inici | Qui som? | Nota Legal | Contacta amb nosaltres | Publicitat
Excepte a on s'indiqui, el contingut d'aquest lloc web està protegit amb una llicència Creative Commons
Designed and Powered By WEBDESENDERISMO.COM & SENDERISMO.NET 2001-2018